Jeg ønsker meg en ku – men det gjør ikke du

Jeg ønsker meg en ku – men det gjør ikke du
Jeg ønsker meg en ku

men det gjør ikke du

En ku vil jeg ha

så jeg maser hver dag

Helt til mamma og pappa blir lei

og slutter å si nei

Forfatter: Linnea

Barna på nabogården

På nabogården, Audevika, bor en familie med tre barn.

Linnea, Oliver og Tiril er tre blide og aktive unger. De synes alt som skjer her på gården er spennende, og er trofaste hjelpere i alle mine oppgaver på Småbruket i skjærgården. De prikler, planter, vanner, slynger honning, renser hønsehus, henter egg og mye, mye mer.

Vil ha ku

Linnea og jeg har samme drøm om å få ku. Da vi snakket om hvordan vi skulle få familiene våre til å gå med på ønsket vårt, sa jeg til Linnea at vi ikke måtte gi opp selv om vi kanskje skulle få nei noen ganger. Dette tok hun alvorlig, og da hun på skolen fikk i oppgave å skrive dikt, skrev hun om hvordan hun skulle overtale sine foreldre.

Strategien har ikke vært helt feil, for fra et kategorisk nei,  har  faktisk far i familien nå sagt at hun kan ha aksjer i kua. At hun kan være hjelper, men ikke ha ansvar. Så da ser det ut til at Linnea og jeg faktisk kan ha et visst kupartnerskap:-)

 


Related Posts

Om oss på bruket og om driften på gården.

Om oss på bruket og om driften på gården.

Jeg som skriver om livet på dette småbruket heter Sirianne Maeder. Av yrke er jeg lærer og har i mange år arbeidet både i ungdomsskole, videregående skole og i voksenopplæringen. I dag jobber jeg fullt her på gården vår. Selv om jeg nesten alltid har […]

PROSJEKT KJØKKENHAGE – DYRKING UTEN GRAVING OG LUKING(nesten)

PROSJEKT KJØKKENHAGE – DYRKING UTEN GRAVING OG LUKING(nesten)

  Våren 2017 bestemte jeg meg for at det var på tide å planlegge starten på en kjøkkenhage på gården. Eivind heiet på meg og hjalp meg, men dette var mitt prosjekt og opp til meg å gjennomføre. Å dyrke uten graving og luking – […]Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *