Soppstuing med løk og bacon

Soppstuing med løk og  bacon

Nå er sesongen i gang! I skogen rundt småbruket vårt bugner det av sopp for tiden. Eivind, som er av det kjappe slaget, tar nesten daglige runder i skogen, og kommer hjem med kurver fulle av sopp. Jeg har prøvd å være med, men har gitt opp. For meg betyr sopptur rolig gange der jeg nyter av naturen underveis. Eivind løper. Og kommer gjennomsvett hjem med fangsten.

Heldigvis er han også veldig flink til å rense. Når den jobben er gjort er det opp til meg for videre behandling. Det meste forveller jeg for senere bruk, men det aller beste vi begge vet er å lage soppstuing allerede samme kveld fangsten er i hus.

Her får du vår oppskrift.

En god sanker er bra å ha:-)

Soppstuing med skogssopp

Ingredienser:

  • meierismør
  • renset kantarell eller annen matsopp du finner i skogen
  • finhakket gul løk
  • bacon, helst økologisk, i små biter
  • fløte
  • salt
  • pepper

Jeg angir ikke mengder i oppskriften. Vi tar den soppen vi har. Ofte nok til å fylle en stor stekepanne. Løk etter smak. Ofte en stor gul løk til en full stekepanne med sopp. Og kanskje en pakke bacon. Eller mindre. Eller ingenting. Smak deg frem. Vi synes bacon og sopp blir en god smakskombinasjon.

Slik gjør vi det:

Stek soppen på middels varme i en tørr stekepanne ved å la soppen ligge inntil all væske er forsvunnet fra pannen. Ikke rør underveis. Når det ikke lenger er fuktig i stekepannen tilsetter vi et par spiseskjeer meierismør. La soppen brunes lett i smøret. Nå kan du røre.

Mens soppen steker bryner vi bacon i en annen stekepanne. Når baconbitene er stekt tilsetter vi løken. Løken skal ikke bli brun, bare blankes.

Når dette er gjort skal bacon, løk og sopp samles i en av stekepannene.

Deretter tilsettes fløten. La stuingen koke sammen på svak varme inntil den har fått en kremet  konsistens. Hvis stuingen blir for tørr er det bare å tilsette mer fløte. Prøv deg frem. Vi liker at den er så fast at den kan ligge på et deilig stykke brød uten å renne av.

Smak til med salt og pepper.

 

Voila! Klart til servering. Gjerne på et godt stykke brød med en lett salat ved siden av.

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *