Rabarbrasyltetøy med vanilje og sitron
8. mai 2020
: Lett
Ingredients
- 1,3 kg rabarbra renset og kuttet i biter
- 700 gram sukker - gjerne mindre
- 1 sitron
- 1 vaniljestang
Directions
- Step 1 Høst rabarbraen ved å vri stilken av i festet. Ta de største og tykkeste stilkene, og la de tynne stå igjen for å vokse mer. I løpet av sommeren er det bare å høste fortløpende ved å stadig høste de kraftigste stilkene
- Step 2 Rens rabarbraen ved å fjerne bladet og dra av det ytterste “skinnet” .
- Step 3 Skyll stilkene, og kutt så opp i 1-2 cm store terninger
- Step 4 Legg rabarbraen i en bolle og tilsett sukkeret. Bland godt.
- Step 5 Nå skal skal blandingen stå på kjøkkenbenken med et håndkle over seg i 18-24 timer. Rør gjerne en gang i blant.
- Step 6 Nå skal det meste av sukkeret ha løst seg opp.
- Step 7 Hell blandingen over i en tykkbunnet kjele.
- Step 8 Tilsett saften av en sitron.
- Step 9 Del vaniljestangen på tvers, og skrap ut vaniljefrøene. Tilsett så både stang og frø i kjelen.
- Step 10 La rabarbraen koke ved lav varme i ca 45 minutter. Rør innimellom.
- Step 11 Når syltetøyet har tyknet og fått en karamellaktig farge, er det ferdig. Hvis du synes syltetøyet ikke blir tykt nok, kan det være lurt å koke det uten lokk, slik at en del av væsken fordamper.
- Step 12 Hell umiddelbart opp på steriliserte glass og sett på lokket.
- Step 13 La kjøle seg ned.
- Step 14 Sett på etikett som du kan lage ved å skrive på et hvitt ark, klippe dette til passe størrelse, pensle med melk på baksiden for så å lime det på glasset 🙂