Rabarbrasyltetøy med vanilje og sitron

Rabarbrasyltetøy med vanilje og sitron

Rabarbrasyltetøy med vanilje og sitron

8. mai 2020
: Lett

By:

Ingredients
  • 1,3 kg rabarbra renset og kuttet i biter
  • 700 gram sukker - gjerne mindre
  • 1 sitron
  • 1 vaniljestang
Directions
  • Step 1 Høst rabarbraen ved å vri stilken av i festet. Ta de største og tykkeste stilkene, og la de tynne stå igjen for å vokse mer. I løpet av sommeren er det bare å høste fortløpende ved å stadig høste de kraftigste stilkene
  • Step 2 Rens rabarbraen ved å fjerne bladet og dra av det ytterste “skinnet” .
  • Step 3 Skyll stilkene, og kutt så opp i 1-2 cm store terninger
  • Step 4 Legg rabarbraen i en bolle og tilsett sukkeret. Bland godt.
  • Step 5 Nå skal skal blandingen stå på kjøkkenbenken med et håndkle over seg i 18-24 timer. Rør gjerne en gang i blant.
  • Step 6 Nå skal det meste av sukkeret ha løst seg opp.
  • Step 7 Hell blandingen over i en tykkbunnet kjele.
  • Step 8 Tilsett saften av en sitron.
  • Step 9 Del vaniljestangen på tvers, og skrap ut vaniljefrøene. Tilsett så både stang og frø i kjelen.
  • Step 10 La rabarbraen koke ved lav varme i ca 45 minutter. Rør innimellom.
  • Step 11 Når syltetøyet har tyknet og fått en karamellaktig farge, er det ferdig. Hvis du synes syltetøyet ikke blir tykt nok, kan det være lurt å koke det uten lokk, slik at en del av væsken fordamper.
  • Step 12 Hell umiddelbart opp på steriliserte glass og sett på lokket.
  • Step 13 La kjøle seg ned.
  • Step 14 Sett på etikett som du kan lage ved å skrive på et hvitt ark, klippe dette til passe størrelse, pensle med melk på baksiden for så å lime det på glasset 🙂

 


Related Posts

Om oss på bruket og om driften på gården.

Om oss på bruket og om driften på gården.

Sirianne Maeder, heter jeg. Av yrke er jeg lærer og har i mange år arbeidet både i ungdomsskole, videregående skole og i voksenopplæringen. I dag jobber jeg fullt her på gården vår. Selv om jeg nesten alltid har bodd i by,  har jeg hatt behov […]

Høsting av hvitløk

Høsting av hvitløk

Denne uken var det tid for den store hvitløkhøstingen. Og i år var den virkelig stor! Større enn planlagt. Grunnen er at en av mine gode naboer er veldig ivrig på netthandel av frø og løk. Og satt i fjor høst igjen med en uoverkommelig […]



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *