Nydelig jordbærsyltetøy på et blunk

Nydelig jordbærsyltetøy på et blunk

I disse dager er det gøy med en liten runde på gården. Etter en av dagens rusleturer hadde jeg med meg denne fangsten inn 🙂

 

Gleden av å dyrke jordbær i hagen

Hver dag plukker jeg en skål med jordbær fra min lille “jordbæråker” i kjøkkenhagen. Det imponerer og forundrer med at så få planter kan gi så mye. Bærene er ikke så store i år, men de er mange og søte 🙂

Jeg vil virkelig anbefale andre å dyrke jordbær også. Man kan dyrke dem på mange måter. Jeg har dem som kantplanter og bunndekke i tillegg til det lille jordbærfeltet der de vokser for seg selv.

Rørte jordbær

Når jeg har plukket bærene lager jeg det enkleste og nydeligste syltetøyet jeg kan tenke meg – nemlig rørte jordbær!

Har du ikke jordbær i hagen er det jo bare å kjøpe.  Noe jeg gjorde hver sommer før jeg fikk mine egne. Et eller to brett ble til vinterens oppmuntringer:-)

Dette har jeg gjort så lenge jeg har hatt barn, og fortsatt får mine nå voksne jenter stjerner i øynene når jeg spør om jeg skal ta et glass opp av fryseren. Er det en kald vinterdag får man plutselig smaken av sommer i munnen, og håpet om en ny rykker plutselig nærmere:-)

Syltetøy av rørte jordbær – latterlig enkelt

Rørte jordbær er virkelig så enkelt å lage at jeg lurer på om det nesten er en fornærmelse å fortelle om det 🙂 Men det kan jo være noen ikke har tenkt på muligheten, derfor gjør jeg det likevel;-)

Ingredienser:

  • jordbær – så mange du har
  • sukker – etter smak
  • frysepulver uten konserveringsmidler – bare litt, rundt en spiseskje
  • sitronsaft – etter smak ( jeg har ikke brukt det, men skal prøve neste gang)

Slik gjør jeg:

 

 

Rens så mange bær du har ved å ta av dem hamsen.

Strø sukker og frysepulver over jordbærene. Begynn forsiktig, og smak heller til med mer sukker senere i prosessen.

Jeg bruker en skarp kniv for å dele opp bærene. Jeg “skjærer” rett og slett gjennom massen inntil jeg har fått ønsket størrelse på bærbitene. Du kan også bruke en stavmikser hvis du ønsker en mer jevn konsistens.
Rør til slutt rundt med en skje til alt sukker og frysepulver har løst seg opp.

Hvis du nå er fornøyd med smaken, er syltetøyet ferdig og klart til å nytes direkte. Nydelig på is, for eksempel:-) Jeg er en sanker og hamstrer av natur, så her blir det meste fylt på glass og puttet i fryseren. Da føler jeg meg trygg og glad;-)

Glass klare for fryseren 🙂

 

Tips:

  • Hvis du har tilgang på rips eller bringebær er det godt å blande dette i syltetøyet.

 

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *