I disse dager er det gøy med en liten runde på gården. Etter en av dagens rusleturer hadde jeg med meg denne fangsten inn 🙂
Gleden av å dyrke jordbær i hagen
Hver dag plukker jeg en skål med jordbær fra min lille “jordbæråker” i kjøkkenhagen. Det imponerer og forundrer med at så få planter kan gi så mye. Bærene er ikke så store i år, men de er mange og søte 🙂
Jeg vil virkelig anbefale andre å dyrke jordbær også. Man kan dyrke dem på mange måter. Jeg har dem som kantplanter og bunndekke i tillegg til det lille jordbærfeltet der de vokser for seg selv.
Rørte jordbær
Når jeg har plukket bærene lager jeg det enkleste og nydeligste syltetøyet jeg kan tenke meg – nemlig rørte jordbær!
Har du ikke jordbær i hagen er det jo bare å kjøpe. Noe jeg gjorde hver sommer før jeg fikk mine egne. Et eller to brett ble til vinterens oppmuntringer:-)
Dette har jeg gjort så lenge jeg har hatt barn, og fortsatt får mine nå voksne jenter stjerner i øynene når jeg spør om jeg skal ta et glass opp av fryseren. Er det en kald vinterdag får man plutselig smaken av sommer i munnen, og håpet om en ny rykker plutselig nærmere:-)
Syltetøy av rørte jordbær – latterlig enkelt
Rørte jordbær er virkelig så enkelt å lage at jeg lurer på om det nesten er en fornærmelse å fortelle om det 🙂 Men det kan jo være noen ikke har tenkt på muligheten, derfor gjør jeg det likevel;-)
Ingredienser:
- jordbær – så mange du har
- sukker – etter smak
- frysepulver uten konserveringsmidler – bare litt, rundt en spiseskje
- sitronsaft – etter smak ( jeg har ikke brukt det, men skal prøve neste gang)
Slik gjør jeg:
Strø sukker og frysepulver over jordbærene. Begynn forsiktig, og smak heller til med mer sukker senere i prosessen.
Hvis du nå er fornøyd med smaken, er syltetøyet ferdig og klart til å nytes direkte. Nydelig på is, for eksempel:-) Jeg er en sanker og hamstrer av natur, så her blir det meste fylt på glass og puttet i fryseren. Da føler jeg meg trygg og glad;-)
Tips:
- Hvis du har tilgang på rips eller bringebær er det godt å blande dette i syltetøyet.