Fra hav til bord – mannen lager fiskepudding!

Fra hav til bord – mannen lager fiskepudding!

Nok en regnværsdag – og nok av fisk

 

Etter endt arbeidsuke dro Eivind rett på sjøen og satt ut garn. Grytidlig lørdag morgen var han ute og trakk garnet –  med syv fine lyr som premie.

Etter at naboene hadde fått sitt, fant Eivind ut at han ville lage fiskepudding av resten.

Eivinds familie er viden kjent for sin “fiskemat”, som de kaller det. Svigermor jobbet i mange år på Fiskelaget i Mandal, der hennes fiskekaker ble en slager. Svogeren min, Govert, er ivrig på fiskepudding, og har gitt oss flere fine former i håp om at vi vil føre tradisjonen videre. I dag er det med hans oppskrift som utgangspunkt Eivind prøver seg på pudding.

Som med alt annet, gyver Eivind løs på nye prosjekt med maksimal innsats. Så også i dag. Det var første gang han laget fiskepudding, men resultatet ble førsteklasses. Så bra at oppskriften deles her 🙂

 

FISKEPUDDING FRA SMÅBRUKET I SKJÆRGÅRDEN

INGREDIENSER

  • 500 gram lyr
  • 5 dl H-melk med litt fløte
  • 1 tsk revet muskat
  • litt grønn pepper
  • 2 tsk salt
  • 2 ss potetmel
  • meierismør til smøring av formene

 

Da var farsen ferdig og klar for formene. Eivind smurte formene godt med meierismør før han fylte dem helt opp med farsen. Fiskepuddingen ble stekt i vannbad ved 150 grader i ca. 50 minutter.

 

Her ser du resultatet. Flotte og fine ble de, begge to. Neste gang vil vi prøve med litt andre smakstilsetninger. Både purre, hvitløk og annen løk tror vi kan bli godt i fiskepuddingen.

Prøv, da vel 🙂



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.