Nå har vi ikke flere lam å selge, men kusine Marianne på nabogården har også noen få villsauslakt til salgs. Ta kontakt på tlf. 90887655
Nå har du muligheten til å bestille kjøtt fra dyr som har levd frie og gode liv!
Før du bestiller oppfordrer vi deg til å lese hele beskrivelsen. Her får du viktig informasjon i tillegg til valgmuligheter om partering.
På Småbruket i skjærgården har vi rundt 35 vinterfôra villsauer. Sauerasen er gammelnorsk sau, en rase som har funnets i Norge i 4-5000 år. At sauene kalles villsauer betyr at sauene går ute året rundt. Hos oss bor de fleste på øyer og holmer i Mandals skjærgård. Der lever de på lyng, tang, gress og alt annet de finner i naturen. De får likevel noe økologisk kraftfor, men kun som lokkemiddel for å holde dem tamme. Dette betyr at ved å kjøpe kjøtt av våre villsauer får du et helt rent naturprodukt.
Hver uke reiser vi ut til dyra for å se at alle har det bra, og at de har nok mat og vann på beitet.
Les gjerne mer om villsauene våre under fanen “Dyrene på gården” – villsauene.
Lammene leveres til vårt lokale slakteri i Lillesand, Jens Eide. Når lammekjøttet er ferdig fra slakteriet oppbevarer vi det i vårt kjølerom her på gården inntil du henter det du har bestilt 🙂
I tillegg til at du får en mail med dato for henting, annonserer vi også dette på FB og IG.
Du får faktura når du kommer og henter kjøttet.
Pris: fra 169 – 219 kroner per. kg. Prisen varierer utfra oppdeling og pakking. Vi selger kun hele lam, men med 3 parteringsalternativer.
NB! Ved bestilling er det viktig at du skriver hvilket parteringsalternativ du ønsker, og om du ønsker vakuumpakking.
Et helt lam veier mellom 10 og 18 kg. Prisene er inklusive moms.
Alternativ 1: 169 kr. per kilo
- Helt lam, upartert
Alternativ 2: 179 kr. per kilo:
- Lammelår (2 stk)
- Bog (2 stk)
- Sadel (1 stk)
- Pinnekjøttside med rygg (2 stk)
- Nakke oppdelt til fårikålkjøtt
- Slagside (2 stk)
Alternativ 3: 184 kr. per kilo
- Lammelår i skiver
- Bog i skiver
- Sadel i koteletter
- Pinnekjøttside i kotelett og fårikålkjøtt
- Nakke oppdelt til fårikålkjøtt
- Slagside (2 stk)
Se eksempel på oppdeling av lam Her.
Vakumpakking
Dersom du skulle ønske å få ditt parterte kjøtt vakuumpakket, er det viktig at du skriver dette i din bestilling. Prisen er 35 kroner per kilo i tillegg til ovenstående prisene.
En bestilling her er bindene. Vi tar kontakt med deg for detaljer rundt din bestilling, fakturabeløp og hentetidspunkt når det nærmer seg slakting.
Lammene blir normalt levert til slakt i uke 40-41, og er da klare for henting rundt en uke senere.
Send din bestilling til: sanne.maeder(at)gmail.com.
Bytt (at) ut med @ når du skriver inn mailadressen. Vi skriver den ikke inn i adressen for å unngå spam.
I bestillingen må du oppgi følgende:
- ditt navn, adresse og telefonnummer
- Hvor mange lam du ønsker
- hvilket parteringsalternativ du ønsker
- om du ønsker vakuumpakking eller ei