Forhåndsbestilling av lammekjøtt av villsau fra Småbruket i skjærgården høsten 2023

Forhåndsbestilling av lammekjøtt av villsau fra Småbruket i skjærgården høsten 2023

Nå har du muligheten til å bestille kjøtt fra dyr som har levd frie og gode liv!

Før du bestiller oppfordrer vi deg til å lese hele beskrivelsen. Her får du viktig informasjon i tillegg til  valgmuligheter om partering.

På Småbruket i skjærgården har vi rundt 35 vinterfôra villsauer. Sauerasen er gammelnorsk sau, en rase som har funnets i Norge i 4-5000 år.  At sauene kalles villsauer betyr at sauene går ute året rundt. Hos oss bor de fleste på øyer og holmer i Mandals skjærgård. Der lever de på lyng, tang, gress og alt annet de finner i naturen. De får likevel noe økologisk kraftfor, men kun som lokkemiddel for å holde dem tamme. Dette betyr at ved å kjøpe kjøtt av våre villsauer får du et helt rent naturprodukt.

Hver uke reiser vi ut til dyra for å se at alle har det bra, og at de har nok mat og vann på beitet.

Les gjerne mer om villsauene våre under fanen “Dyrene på gården” – villsauene.

 

Lammene leveres til vårt lokale slakteri i Lillesand, Jens Eide. Når lammekjøttet er ferdig fra slakteriet oppbevarer vi det i vårt kjølerom her på gården inntil du henter det du har bestilt 🙂

I tillegg til at du får en mail med dato for henting, annonserer vi også dette på FB og IG.

Du får faktura når du kommer og henter kjøttet.

Pris:  fra 189 – 239 kroner per. kg. Prisen varierer utfra oppdeling og pakking. Vi selger kun hele lam, men med 3 parteringsalternativer.

NB! Ved bestilling er det viktig at du skriver hvilket parteringsalternativ du ønsker, og om du ønsker vakuumpakking.

Et helt lam veier mellom9 og 15 kg.  Prisene er inklusive moms.

 

Alternativ 1: 189 kr. per kilo

  • Helt lam, upartert

Alternativ 2: 199 kr. per kilo:

  • Lammelår (2 stk)
  • Bog (2 stk)
  • Sadel (1 stk)
  • Pinnekjøttside med rygg (2 stk)
  • Nakke oppdelt til fårikålkjøtt
  • Slagside (2 stk)

Alternativ 3: 204 kr. per kilo

  • Lammelår i skiver
  • Bog i skiver
  • Sadel i koteletter
  • Pinnekjøttside i kotelett og fårikålkjøtt
  • Nakke oppdelt til fårikålkjøtt
  • Slagside (2 stk)

Se eksempel på oppdeling av lam Her.

Vakumpakking

Dersom du skulle ønske å få ditt parterte kjøtt vakuumpakket, er det viktig at du skriver dette i din bestilling. Prisen er 35 kroner per kilo i tillegg til ovenstående prisene.

En bestilling her er bindene. Vi tar kontakt med deg for detaljer rundt din bestilling, fakturabeløp og hentetidspunkt når det nærmer seg slakting.

Lammene blir normalt levert til slakt i uke 40-41, og er da klare for henting rundt en uke senere.

 

Send din bestilling til: sanne.maeder(at)gmail.com.

Bytt (at) ut med @ når du skriver inn mailadressen. Vi skriver den ikke inn i adressen for å unngå spam.

I bestillingen må du oppgi følgende:

  • ditt navn, adresse og telefonnummer
  • Hvor mange lam du ønsker
  • hvilket parteringsalternativ du ønsker
  • om du ønsker vakuumpakking eller ei
  • skriv helst “bestilling av lam” i emnefeltet 🙂

 


Related Posts

Møt Ulla! Villsauen i havgapet.

Møt Ulla! Villsauen i havgapet.

ULLA SÅ DAGENS LYS VÅREN 2015 PÅ EN HOLME UTENFOR MANDAL. MOREN HENNES KLARTE FØDSELEN UTEN NOEN FORM FOR ASSISTANSE. SLIK HUN ALLTID GJØR.  ULLA OG MOREN ER NEMLIG VILLSAUER – OG LEVER LIVET I FULL FRIHET  I SKJÆRGÅRDEN   Villsau – gammelnorsk sau At […]

Skjærgårdgris – grisen i kamp mot lyssiv og knappsiv

Skjærgårdgris – grisen i kamp mot lyssiv og knappsiv

“Svinet er et prektig dyr og i virkeligheten jordbrukets avantgarde. Det eter alt, og i sine anstrengelser for å finne føde, pløyer og renser det jorda, og det fortærer alt avfall – selv oppvaskvann. Som William Cobbet skrev i sin Landøkonomi “:Dyrkning ville kort og […]



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *