Home Events Hønsehold for ferskinger

Hønsehold for ferskinger

Drømmer du om høns i hagen, men vet ikke helt hvor du skal starte?

Hva spiser høner og hva spiser de ikke? Må høner ha isolert hus? Må hønene ha lys i hønsehuset for at jeg skal få egg? Kan jeg aldri reise på ferie hvis jeg har høner? Hvilken rase eller raser bør jeg satse på? Hvor kjøper jeg høner? Er det lov å ha høner i byen? Må jeg registrere hønsehold hos Mattilsynet? Vil hønene forstyrre naboene mine?

Det finnes mange ting man lurer på når man starter med høner.  På kurset vårt skal vi prøve å svare på alle mulige – og umulige spørsmål:-)

 

Kurset varer fra 9:30 til 16:00.

Programmet vil være omtrent slik:

9:30 Velkomst med kaffe/te og noe hjemmelaget å bite i. Vi blir litt kjent.

10:00 Vi går inn på fuglens naturlige adferd og levemåte. Vi snakker om hønsehus og hønsegård, forskjellige hønseraser, og  om hvor mange egg man kan forvente seg av ei høne. Andre temaer vi tar opp vil være lover og regler, sykdommer og plager, for og vann, hønseflokken og haner osv.

12:00 Lunsj med hjemmelagede og ofte hjemmeproduserte matvarer.

Etter lunsj tar vi en tur rundt på småbruket for å se hvordan vi driver  her.

13:00  Praktisk del.  Vi ser på hvordan hønsehuset og hønsegården er bygget her på gården. Hvordan bygge hønsegård for å  beskytte hønene mot rovdyr som grevling, rev og hauk? Kanskje går vi en tur til naboen for å se hvordan de har det i sitt hønsehus og hønsegård. Det kan være fint å se ulike løsninger. Vi ser på ulike typer forautomater og vannautomater.

14:00 Alle som har høner må av og til fornye flokken. Noen blir gamle og må skiftes ut. Ruger man ut egne kyllinger sitter man som regel igjen med for mange haner, som man må kvitte seg med på ulikt vis. Noen ganger blir dyr syke og må få slippe. Vi går i gjennom human avliving, og hvordan bruke kjøttet for de som ønsker det.

Siste økt bruker vi tid på hvordan vi kan utvide flokken. Vil vi kjøpe høner eller kyllinger, eller  skaffe flere ved naturlig ruging eller bruk av rugemaskin? Vi snakker om hvordan en rugemaskin skal brukes. Vi går inn på hvordan vi unngår innavl. Vi bruker også tid på klekking, og hvordan man behandler kyllinger.

Rundt 16:00 avslutter vi.

Kurset er rettet mot folk som går rundt med planer/drømmer å starte med høner.

Pris: 1.450 per deltaker. Maks 6 deltakere.

Ved ytterlige spørsmål, send meg gjerne epost

Bestill plass på Hønsehold kurs:

  Velg dato

   

   

   

   


  Dato

  13 mar 2021

  Tid

  09:30

  Pris

  1450 NOK

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *